ΘΕΑ

Περιεχόμενα

Ειδήσεις - Άρθρα

 • 26 Μαΐου, 2020
  Τρεις ελληνικές startups στον τελικό του ευρωπαϊκού διαγωνισμού Digital Innovation Challenge

  Στην τελική δεκάδα του ευρωπαϊκού διαγωνισμού Digital Innovation Challenge κατάφεραν να φτάσουν τρεις ελληνικές νεοφυείς εταιρείες, συνεχίζοντας το διαγωνιστικό τους ταξίδι και διεκδικώντας έως 50.000 ευρώ

 • 12 Δεκεμβρίου, 2019
  Πληθώρα καινοτόμων ιδεών στο GreenTech Challenge 2019

  Oλοκληρώθηκε o διαγωνισμός πράσινων καινοτόμων ιδεών του ΕΜΠ GreenTech Challenge by ESU NTUA 2019 με πληθώρα καινοτόμων ιδεών να κλέβουν την παράσταση. Ο τριήμερος Διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Ερευνητική Μονάδα Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης και πραγματοποιήθηκε στο νέο πολυχώρο, ATRAKTOS που αγκαλιάζει την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

  ­

 • 18 Νοεμβρίου, 2019
  DNAnutricoach: Το 2o συνέδριο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ιατρικής Τρόπου Ζωής (European Lifestyle Medicine Organization, ELMO)

  Αποτελέσματα αναζήτησης

  Αποτελέσματα ιστού

  Η­­­­ Δρ.­ Βαλεντίνη ­Κωνσταντινίδου,­ ιδρύτρια­ του­­­­­
  DNAnutricoach­­­ ­αποτελεί ­ιδρυτικό ­μέλος­­­­ του ­­­ELMO,­­ ­από­ το­ 2015,­­­ ­κατέχει­ τη­ θέση ­της ­πρέσβειρας ­του­­­­­­­ELMO­ στην ­Ισπανία ­ενώ­­συντονίζει­ και­ την ­εργασιακή ­ομάδα ­Διατροφής ­του­ οργανισμού.­ Κατά ­τη ­διάρκεια­ του­­­­­­­ ­2ου ­­Ευρωπαϊκού ­Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ιατρικής Τρόπου Ζωής ­­European Lifestyle Medicine Organization­­ ­στη Ρώμη,­­­­­ ­η­ Δρ. ­Κωνσταντινίδου­­παρουσίασε­ τα ­επιτεύγματα ­της ­Διατροφογενετικής ­εξηγώντας­­ την­­­­­ ­ιστορική ­αναδρομή­ του ­επιστημονικού ­αυτού­ χώρου,­ καθώς και­ τους ­­­­τρόπους­ εφαρμογής ­της ­διατροφογενετικής ­­στην ­κλινική­ πρακτική­ ­­καθώς ­και­ την­ κατάσταση ­της­­­­­αγοράς­ παγκοσμίως­­­­­ ­στο ­χώρο

 • 2 Οκτωβρίου, 2019
  ''WINDMission Greece 2019'' από την Parity Platform και την Voice of Renewables

  Η Parity Platform, εταιρία που έχει υποστηριχθεί από την Θ.Ε.Α, διοργανώνει σε συνεργασία με την Voice of Renewables, το συνέδριο WINDMission Greece 2019. Το WINDMission Greece αποτελεί σημείο συνάντησης ενεργειακών εταιριών, τραπεζών και διεθνών funds. Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις και προκλήσεις στον τομέα των επενδύσεων­­­­ ­σε αιολικά πάρκα.Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 14 και 15 Οκτωβρίου στο Deree- Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος.
  Υπάρχει περιορισμένος αριθμός προσκλήσεων για Ελληνικές εταιρίες και ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στο τομέα των Α.Π.Ε­­μέσω του Link­­­­ ­ ­εδώ.

 • 27 Σεπτεμβρίου, 2019
  CureCancer: Η καινοτομία στην υπηρεσία της ιατρικής: Η start up που εισάγει το ψηφιακό βιβλιάριο ασθενών, άρθρο της εφημερίδας ''Η Ναυτεμπορική''

  Την τεχνολογία στην ιατρική επιστήμη εισάγει το καινοτόμο εργαλείο CureCancer, το οποίο αποσκοπεί στο να βελτιώσει τις ποιοτικές υπηρεσίες της ιατρικής κοινότητας προς τους ασθενείς, κυρίως στο λειτουργικό επίπεδο. Το εν λόγω εργαλείο, που ανέπτυξε η ομότιτλη start up, αποτελεί ένα ασθενο-κεντρικό ψηφιακό εργαλείο (ηλεκτρονική πλατφόρμα) που ειδικεύεται σε ογκολογικούς ασθενείς.­

 • 12 Αυγούστου, 2019
  Στο... ποτήρι των επισκεπτών της 84ης ΔΕΘ οι "12 Θεοί του Ολύμπου" δια χειρός της εταιρείας "12 Gods" - matrix24.gr

  Σε γραμμή αφετηρίας, με στόχο να κατακτήσουν με "όχημα" τις μηχανές καφέ, την ελληνική, αλλά και παγκόσμια αγορά, βρίσκονται οι 12 Θεοί του Ολύμπου, οι οποίοι συμπυκνωμένοι σε μια... κάψουλα, θα κάνουν πρεμιέρα στην 84η ΔΕΘ (7-15 Σεπτεμβρίου), επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο "εμπνευστής", πτυχιούχος ανθοκομίας, επικεφαλής της εταιρείας "12 Gods", Φίλιππος Ζεμπίλας. Περισσότερα στο ­matrix24.

 • 30 Ιουλίου, 2019
  Ψηφιακές λύσεις από την Brain Insurtech, άρθρο της εφημερίδας «Η Ναυτεμπορική».

  Ένα νέο ψηφιακό εργαλείο φέρνει στον κλάδο της ασφαλιστικής αγοράς η start up με την επωνυμία Brain Insurtech. Η εν λόγω εταιρεία κατάφερε να συνδυάσει τη γνώση στον τομέα της τεχνολογίας με την πρακτική εμπειρία στον κλάδο της ασφαλιστικής αγοράς, αναπτύσσοντας ένα νέο ψηφιακό προϊόν που απλοποιεί τις διαδικασίες έκδοσης ασφαλιστικών συμβολαίων υγείας.

  ­

 • 26 Ιουνίου, 2019
  Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της κινεζικής εταιρείας DeepBlue Technology (Shanghai)

  Owiwi, InAccel ­και Nanometrisis­ ­­­­­­­οι νικητές της εκδήλωσης “One Belt, One Road: Chinese AI landing in Greece” που έλαβε τόπο στο Zάππειον Μέγαρο ­παρουσία στελεχών της κινεζικής εταιρείας DeepBlue, του Hellenic Trade Council και του ΕΒΕΑ. Η επίσκεψη της κινεζικής αποστολής ολοκληρώθηκε επίσημα με την διεξαγωγή press conference όπου ο CEO της DeepBlue Mr. Haibo Chen μίλησε για την είσοδο της εταιρείας στην ελληνική αγορά.

 • 24 Ιουνίου, 2019
  Σημαντική διάκριση για τις ομάδες PlantBox και Dogs' Voice οι οποίες ξεχώρισαν στον 9ο Διαγωνισμό «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» που διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

  Με τη βράβευση 10 νέων καινοτόμων επιχειρήσεων ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός­ «Καινοτομίας & Τεχνολογίας», που διοργάνωσε για ένατη συνεχή χρονιά η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds για τη στήριξη και ανάδειξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες­ ­­­εδώ.

 • 29 Μαΐου, 2019
  Brain InsurTech: Επόμενη στάση Λιθουανία

  Η Brain Insurtech ­κρατά στα χέρια της το εισιτήριο για το ­Vilnius Fintech Week. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα events της Χρηματοοικονομικής Τεχνολογίας στον κόσμο. ­Η Λιθουανία έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ως μία από τις πιο hot χώρες της Ευρώπης σε ότι αφορά το FinTech οικοσύστημα, με την ­Revolut­ και την Google να την επιλέγουν πρόσφατα για την προώθηση των e-banking υπηρεσιών τους.­­­Η ομάδα θα “βουτήξει” στα νερά του τελευταίου Deep Dive Week στην Ευρώπη, με σκοπό να μάθει περισσότερα για τις Ασφαλιστικές εταιρείες και τις Τράπεζες της χώρας και να τους δείξει πως οι λύσεις της Brain μπορούν να τους φανούν χρήσιμες.

  ­