ΘΕΑ

Περιεχόμενα
Avatar

Studio Speis

Ταυτότητα της επιχείρησης

studiospeis.com   melissanthispei.com

H Μελισσάνθη Σπέη είναι μια Αθηναία Fashion Artist, η οποία έχει επηρεαστεί από την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας και η δημιουργικότητα της την εμπνέει να κατασκευάσει σύγχρονα και ανάγλυφα ενδύματα. Μέσα στους στόχους της σα σχεδιάστρια είναι να χρησιμοποιήσει βιομηχανικά υλικά για να παρουσιάσει ιστορικά και παλιά ενδύματα.

Η Σπέη έχει αποφοιτήσει με MA Fashion Artefact του London College of Fashion to 2013. Έχει βραβευτεί ως μια από τους νικητές του OpenMyMed Prize 2020-21 του La Maison Mode Méditerranée στην Μασσαλία, νικήτρια του βραβείου ‘Find Your Inner North – Μοντέρνα Εθνική Φορεσιά’ από την Nordic Design Society το 2019, φιναλιστ για το βραβείο Avant-Garde στο World of WearableArt 2018 Awards, φιναλίστ στο ITS International Talent Support  2013 στα αξεσουάρ, International Research Award φιναλίστ στο Ancient & Modern Prize 2014 και εκπροσώπευσε την Ελλάδα σε μια φωτογραφική έκθεση κατά την προεδρία της ΕΕ στην Μάλτα στην εβδομάδας μόδας της Μάλτας τον Μάιο του 2017.

Έχει επίσης λάβει μέρος στην έκθεση ‘Καινοτόμο κουστούμι του 21ου Αιώνα’ στο μουσείο A.A. Bakhrushin State Central Theatre Museum της Μόσχας το 2019, στην Μπιενάλε της Βενετίας το 2018, Μπιενάλε Μόδας του Άρνεμ 2013 ‘Fetishism in Fashion’ και FETISHISM: Obsessions in Fashion & Design’ στο Μουσείο Τράπχολτ το 2016 και τις δύο εκθέσεις έχει επιμεληθεί η διάσημη Lidewij Edelkoort. Η δουλειά της έχει αναφορές στον λαϊκό πολιτισμό και το φολκλόρ.

Δημόσια έγγραφα

    Δεν έχουν καταχωρηθεί έγγραφα

    Νέα - Ανακοινώσεις

    Δεν έχουν καταχωρηθεί ακόμα νέα για την επιχείρηση