ΘΕΑ

Περιεχόμενα

Ανακοινώσεις - Δελτία τύπου

 • 21 Οκτωβρίου, 2019
  Attica Innovation Partnership στο Web Summit 2019

  Το startup οικοσύστημα θα εκπροσωπηθεί και στο φετινό Web Summit στην Λισαβόνα. Η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας του ΕΒΕΑ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και την υποστήριξη του ΣΕΚΕΕ, έχουν οργανώσει αποστολή και παρουσία με περίπτερο, με στόχο την ανάδειξη της Attica Innovation Partnership.

  ­

  ­

  ­

  ­

  ­

 • 23 Σεπτεμβρίου, 2019
  100 χρόνια από την ίδρυση του ΕΒΕΑ (1919-2019)

  To Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) γιορτάζει τα 100 χρόνια παρουσίας του στην καρδιά της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

 • 16 Σεπτεμβρίου, 2019
  Μνημόνιο συνεργασίας για την ίδρυση θερμοκοιτίδας πολιτιστικής καινοτομίας στη Δυτική Αττική υπεγράφη μεταξύ της Θερμοκοιτίδας νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας- ΘΕΑ του ΕΒΕΑ,του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

  Το μνημόνιο που υπέγραψαν ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Παναγιώτης Καλδής, έχει ως σκοπό την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων­ και της οικονομίας γενικότερα, την προώθηση της επιστημονικής­ έρευνας, τη βελτίωση του κλίματος της επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής ευημερίας στην Δυτική Αττική σε θέματα μεταφοράς τεχνογνωσία ­και αξιοποίησης των καινοτομικών­ ιδεών.

  ­

 • 24 Ιουνίου, 2019
  Πρόσκληση συμμετοχής σε Παγκόσμια έρευνα για την Αειφορία (Sustainability) και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs)

  Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη - CSR HELLAS, στο πλαίσιο της υποστήριξής τους για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., σας καλούν να συμμετάσχετε στην παγκόσμια έρευνα για την Αειφορία (Sustainability) και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs), η οποία υλοποιείται από το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο YALE και την εταιρία συμβούλων Schlange & Co GmbH, με τη χρηματοδότηση της γερμανικής κυβέρνησης.

  Το ερωτηματολόγιο είναι διαθέσιμο­ ­εδώ, ενώ­ η έρευνα θα παραμείνει ανοικτή έως τις 30 Ιουνίου 2019.

 • 20 Μαΐου, 2019
  Νέος κύκλος υποδοχής νεοφυών επιχειρηματικών σχημάτων

  Η 'Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας'­­υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά τις ομάδες Feel more Knitwear, Eliminatore, CureCancer, Nexya Localisation, Evotropia και 3H Services, οι οποίες ξεχώρισαν με τον ενθουσιασμό και τις ιδέες τους.

 • 4 Απριλίου, 2019
  Nanoplasmas: Kαινοτόμα βιοαναλυτικά μικροεργαστήρια (lab-on-a-chip) στην υπηρεσία της δημόσιας υγείας

  Η εταιρεία­ ­­­­Nanoplasmas­­­ ­ι­δρύθηκε το 2016 και είναι τεχνοβλαστός του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος με ομάδα που προέρχεται από το Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας. Η εταιρεία κατασκευάζει καινοτόμα βιοαναλυτικά μικροεργαστήρια (lab-on-a-chip) για την ταχύτατη ανίχνευση βακτηρίων και βιομορίων με εφαρμογές στην υγεία, στην ασφάλεια τροφίμων και υδάτων, τον αγροτικό τομέα και το περιβάλλον.­

  ­

 • 20 Φεβρουαρίου, 2019
  Το 1ο Hackathon του MIT HACKING MEDICINE έρχεται στην Αθήνα

  Στο πρώτο­­­­ ­MIT­­ ­Hacking­­­­ ­­Medicine­­­­ ­HACKATHON της Αθήνας, από το­­ ­απόγευμα της Παρασκευής 22 Φεβρουαρίου 2019 έως το απόγευμα της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου 2019 στο Κέντρο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, Αμερικής 8, στην Αθήνα, οι συμμετέχοντες θα αναζητήσουν καινοτόμες λύσεις για την προώθηση της­ΕΓΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗΣ στην ΥΓΕΙΑ­­ ­για όλους και­­ ­νέα πρότυπα για την ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΓΕΙΑΣ.

 • 12 Φεβρουαρίου, 2019
  Ολοκληρώθηκε το 1ο Hackathon για την υγεία του Hacking Health Athens 1o Βραβείο: η εφαρμογή διαχείρισης έκτακτης ανάγκης εγκεφαλικών "Time Is Brain"

  Με ενθουσιασμό και ιδέες που δίνουν λύσεις σε καίριες ανάγκες της υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα­–και όχι μόνο­–αντιμετώπισαν την πρόκληση του­1ου Hackathon του Hacking Health Athens­–και πρώτου Hackathon για την υγεία στην Ελλάδα– που ήταν η αξιοποίηση του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας και του Διεθνούς Συνοπτικού Ιστορικού Ασθενή (IPS) για την αναζήτηση καινοτόμων λύσεων αναφορικά με τα Ιατρικά Δεδομένα και την Κινητικότητα. Το Hackathon, ένας μαραθώνιος εφευρετικότητας, πραγματοποιήθηκε το 3ήμερο 8-9-10 Φεβρουαρίου, στο Κέντρο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας στην Αθήνα.

 • 1 Φεβρουαρίου, 2019
  Το Hacking Health έρχεται στην Αθήνα με το 1ο του Hackathon!

  Στο πρώτο HACKING HEALTH HACKATHON της Αθήνας οι συμμετέχοντες, είτε από το γενικό κοινό είτε από τους τομείς της υγείας, της πληροφορικής, αλλά και του design, κ.α. προσκαλούνται να αναμετρηθούν με τα ζητήματα του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας και του Συνοπτικού Ιστορικού Ασθενή (IPS) και να αναζητήσουν καινοτόμες λύσεις όσον αφορά στα «ΙΑΤΡΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ & ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ»­

  ­

 • 12 Ιουλίου, 2018
  ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ATHENS STARTUP AWARDS

  Πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ, στο Ζάππειο Μέγαρο, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η τελετή απονομής των­Athens­Startup­Awards­2018­για καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις, που διοργάνωσαν το­­­ ­ ­Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, σε συνεργασία με την­Περιφέρεια Αττικής.

  ­