ΘΕΑ

Περιεχόμενα

Ανακοινώσεις - Δελτία τύπου

 • 19 Δεκεμβρίου, 2019
 • 14 Νοεμβρίου, 2019
  Νέος Κύκλος Υποβολής Αιτήσεων Ένταξης στη Θ.Ε.Α. έως 15 Δεκεμβρίου 2019

  Το­­ ­Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών­καλεί ενδιαφερόμενες νεοφυείς καινοτομικές επιχειρήσεις (startups) και επιχειρηματικές ομάδε,­­να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στα προγράμματα υποστήριξης του Κέντρου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας­­­­­­ ­(Κ.Α.Ε.)­­­­­­­­­­ ­και στη δομή της Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων της Αθήνας, με δυνατότητα ενσωμάτωσής τους είτε στο Πρόγραμμα Υποστήριξης ή στο Πρόγραμμα Φιλοξενίας.

 • 7 Νοεμβρίου, 2019
  O Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος στο Web Summit 2019

  O Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, επισκέφτηκε το ελληνικό περίπτερο του 'Athens Innovation Partnership' όπου συνάντησε νέους Έλληνες επιχειρηματίες από τη Θερμοκοιτίδα νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (Θ.Ε.Α). Μιλώντας με τους συμμετέχοντες τους μετέφερε την προσήλωση της κυβέρνησης στην στήριξη τέτοιων προσπαθειών οι οποίες μπορούν να αναβαθμίσουν όχι μόνο το επιχειρηματικό κεφάλαιο της χώρας αλλά και να βελτιώσουν την ίδια την καθημερινότητα των πολιτών.

 • 6 Νοεμβρίου, 2019
  Επίσκεψη στην Κυπριακή πρεσβεία της Λισαβόνας εν όψει Web Summit 2019

  Σύμπραξη ιδεών και πρωτοβουλιών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο στο πλαίσιο του Web Summit 2019. Η φιλοξενία της Κυπριακής Πρεσβείας με τη συμμετοχή και του πρώην­Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, έδωσε τη δυνατότητα τόσο στον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Ζαριφοπουλο όσο και στον Επικεφαλή Επιστήμονα Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Κόκκινο να δώσουν το στίγμα της αξιοποίησης της δυναμικής της νεοφυους επιχειρηματικότητας αλλά και του ψηφιακού μετασχηματισμού που απαιτείται συνολικά!

 • 21 Οκτωβρίου, 2019
  Attica Innovation Partnership στο Web Summit 2019

  Το startup οικοσύστημα θα εκπροσωπηθεί και στο φετινό Web Summit στην Λισαβόνα. Η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας του ΕΒΕΑ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και την υποστήριξη του ΣΕΚΕΕ, έχουν οργανώσει αποστολή και παρουσία με περίπτερο, με στόχο την ανάδειξη της Attica Innovation Partnership.

  ­

  ­

  ­

  ­

  ­

 • 23 Σεπτεμβρίου, 2019
  100 χρόνια από την ίδρυση του ΕΒΕΑ (1919-2019)

  To Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) γιορτάζει τα 100 χρόνια παρουσίας του στην καρδιά της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

 • 16 Σεπτεμβρίου, 2019
  Μνημόνιο συνεργασίας για την ίδρυση θερμοκοιτίδας πολιτιστικής καινοτομίας στη Δυτική Αττική υπεγράφη μεταξύ της Θερμοκοιτίδας νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας- ΘΕΑ του ΕΒΕΑ,του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

  Το μνημόνιο που υπέγραψαν ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Παναγιώτης Καλδής, έχει ως σκοπό την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων­ και της οικονομίας γενικότερα, την προώθηση της επιστημονικής­ έρευνας, τη βελτίωση του κλίματος της επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής ευημερίας στην Δυτική Αττική σε θέματα μεταφοράς τεχνογνωσία ­και αξιοποίησης των καινοτομικών­ ιδεών.

  ­

 • 24 Ιουνίου, 2019
  Πρόσκληση συμμετοχής σε Παγκόσμια έρευνα για την Αειφορία (Sustainability) και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs)

  Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη - CSR HELLAS, στο πλαίσιο της υποστήριξής τους για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., σας καλούν να συμμετάσχετε στην παγκόσμια έρευνα για την Αειφορία (Sustainability) και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs), η οποία υλοποιείται από το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο YALE και την εταιρία συμβούλων Schlange & Co GmbH, με τη χρηματοδότηση της γερμανικής κυβέρνησης.

  Το ερωτηματολόγιο είναι διαθέσιμο­ ­εδώ, ενώ­ η έρευνα θα παραμείνει ανοικτή έως τις 30 Ιουνίου 2019.

 • 20 Μαΐου, 2019
  Νέος κύκλος υποδοχής νεοφυών επιχειρηματικών σχημάτων

  Η 'Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας'­­υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά τις ομάδες Feel more Knitwear, Eliminatore, CureCancer, Nexya Localisation, Evotropia και 3H Services, οι οποίες ξεχώρισαν με τον ενθουσιασμό και τις ιδέες τους.

 • 4 Απριλίου, 2019
  Nanoplasmas: Kαινοτόμα βιοαναλυτικά μικροεργαστήρια (lab-on-a-chip) στην υπηρεσία της δημόσιας υγείας

  Η εταιρεία­ ­­­­Nanoplasmas­­­ ­ι­δρύθηκε το 2016 και είναι τεχνοβλαστός του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος με ομάδα που προέρχεται από το Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας. Η εταιρεία κατασκευάζει καινοτόμα βιοαναλυτικά μικροεργαστήρια (lab-on-a-chip) για την ταχύτατη ανίχνευση βακτηρίων και βιομορίων με εφαρμογές στην υγεία, στην ασφάλεια τροφίμων και υδάτων, τον αγροτικό τομέα και το περιβάλλον.­

  ­