ΘΕΑ

Περιεχόμενα

3ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Νεοφυών Επιχειρήσεων Γαστρονομικού Τουρισμού – Παράταση προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων (01 Ιουνίου 2022).

Δημοσιεύτηκε στις 11 Απριλίου, 2022

­Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) διοργανώνει, με τίτλο: «3ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Νεοφυών Επιχειρήσεων Γαστρονομικού Τουρισμού (3RD GLOBAL GASTRONOMY TOURISM STARTUP COMPETITION)» που υλοποιείται σε συνεργασία με το Βασκικό Γαστρονομικό Κέντρο (Basque Culinary Center). Στόχος του διαγωνισμού αυτού η επιτάχυνση των τουριστικών πρωτοβουλιών Γαστρονομίας μέσα από την Καινοτομία, για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG), για έναν πιο βιώσιμο και ανθεκτικό τουρισμό, χωρίς αποκλεισμούς.

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΦΟΡΑ 3 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:

1. Νέες Τεχνολογίες Νεοφυείς επιχειρήσεις που αναπτύσσουν και προωθούν τη δημιουργία μίας νεοφυούς επιχείρησης με βασική συνιστώσα την υψηλή τεχνολογία για την παροχή λύσεων ή νέων υπηρεσιών που σχετίζονται με τον τομέα του γαστρονομικού τουρισμού.

2. Τοπικός αντίκτυπος Νεοφυείς επιχειρήσεις που αναπτύσσουν και προωθούν έργα με βασική συνιστώσα τον μετασχηματισμού και την κοινωνική βελτίωση στον τομέα τους και συνδέονται με τον τομέα του γαστρονομικού τουρισμού.

3. Βιωσιμότητα και απόβλητα Νεοφυείς επιχειρήσεις που αναπτύσσουν και προωθούν έργα με βασική συνιστώσα τη βιωσιμότητα και/ή τη διαχείριση των αποβλήτων που απορρέουν από τα τρόφιμα σε σχέση με τον αντίκτυπο που προκαλείται από τους τουρίστες. ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ - ΠΑΡΟΧΕΣ:

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι υποψήφιες επιχειρήσεις θα απολάβουν μια σειρά προνόμια όπως: καθοδήγηση από τον UNWTO και κορυφαίους εταίρους, επενδυτικές ευκαιρίες, συμμετοχή στο δίκτυο καινοτομίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, ευκαιρίες υποτροφιών για τη Διαδικτυακή Ακαδημία Τουρισμού, ευκαιρία να παρουσιάσουν την εκκίνησή τους στο 7ο Φόρουμ Τουρισμού Γαστρονομίας του ΟΗΕ (Νάρα, Ιαπωνία Ιούνιος 2022) κ.α..

Προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων: 01 Ιουνίου 2022

Ανακοίνωση των επικρατέστερων υποψηφιοτήτων στην σχετική ιστοσελίδα: 15 Σεπτεμβρίου 2022.

Ανακοίνωση των νικητών και συνεδρία: Δεκέμβριος 2022.

Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους και τα κριτήρια του διαγωνισμού, καθώς και τη φόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή υποψηφιοτήτων, μπορείτε να βρείτε στον επίσημο σύνδεσμο του διαγωνισμού: https://www.unwto.org/3rd-global-gastronomy-tourismstartup-competition.

Για τυχόν απορίες για την υποψηφιότητα και τα κριτήρια μπορείτε να απευθύνεστε στην Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού, email: strategic_planning@mintour.gr, τηλέφωνα επικοινωνίας: 2103736127 – 2103736344.­