ΘΕΑ

Περιεχόμενα

Το GreenTech Challenge, το μεγαλύτερο Εθνικό Πρόγραμμα Πράσινης Καινοτομίας ξεκινάει για 6η συνεχή φορά στις 11.10.22 και ολοκληρώνεται με τον τελικό διαγωνισμό στις 10-11 Δεκεμβρίου 2022.

Δημοσιεύτηκε στις 21 Νοεμβρίου, 2022
Το Πρόγραμμα διοργανώνεται από την Ερευνητική Μονάδα Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (E.M.Π.) και έδρα της UNESCO για τη Κυκλική Οικονομία και Πράσινη Καινοτομία με Innovation Enabler την εταιρία­Mantis Business Innovation.
Aπευθύνεται σε φοιτητές, ερευνητές και startups που θέλουν να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις που αφορούν στο Περιβάλλον, την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση, συμβουλευτική και ανάδειξη πρωτοβουλιών σε πράσινες θεματικές όπως Περιβάλλον, Ενέργεια, Καινοτόμα Πράσινα Προϊόντα & Προηγμένα Υλικά, Εργοστάσιο του Μέλλοντος, Ορυκτές Πρώτες Ύλες , Έξυπνες & Βιώσιμες Πόλεις,­­Βιώσιμος Τουρισμός και Γαλάζια Ανάπτυξη.

Αν έχετε μια καινοτόμα λύση, οι υποβολές έχουν ήδη ανοίξει και μπορείτε να την υποβάλετε­­ ­εδώ­­ ­έως­ ­­2.12.22!

­

Το Πρόγραμμα υποστηρίζουν­ ­­μεγάλες επιχειρήσεις της πράσινης καινοτομίας­­ ­όπως­ ­­Papastratos S.A.,­­ ­Μεσόγειος Α.Ε.,­­ ­MotorOil,­­ ­ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ,­­ ­ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ,­­ ­Iberdrola,­­ ­­Mitsis Hotels,­ ­­ΔΕΗ Ανανεώσιμες,­ ­­Α.Γ.Ε.Τ ΗΡΑΚΛΗΣ, Lamda Development, Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Βιομηχανίας­ ­­καθώς και ένα μεγάλο δίκτυο στελεχών της επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας που απαρτίζουν την­ ­­οργανωτική,­­ ­επιστημονική,­­ ­φοιτητική­­ ­καθώς και την επιτροπή­ ­­μεντόρων.


Ο­­ ­τελικός του διαγωνισμού θα λάβει χώρα από 10 – 11 Δεκεμβρίου 2022­ ­­επιβραβεύοντας τους συμμετέχοντες με­ ­­χρηματικά­­ ­βραβεία έως 3.000€.­ ­­Οι καλύτερες ομάδες του προγράμματος θα έχουν έπειτα τη δυνατότητα να ενταχθούν στον­ ­­GreenTech­Hub­­ ­και στη νέα­ θερμοκοιτίδα του Green­ ­Tech Challenge καθώς και πολλά άλλα προνόμια. Ενημερωθείτε αναλυτικά­ ­­εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες ενημερωθείτε στο­­ ­www.greentechchallenge.gr.