ΘΕΑ

Περιεχόμενα
Avatar

12GODS

Ταυτότητα της επιχείρησης

Αλλάζοντας τον τρόπο και το χρόνο με τον οποίο απολαμβάνει κάποιος ένα ευεργετικό για την υγεία ρόφημα

Για πρώτη φορά μια κάψουλα single serve φιλοξενεί χαρμάνια ελληνικών βοτάνων ενώ περιβάλλεται από 3 καινοτομίες στον τρόπο συσκευασίας με απώτερο σκοπό ένα προϊόν ανώτερης ποιότητας.

Εμπνευστής της ιδέας, ο Φίλιππος Ζεμπίλας είναι πτυχιούχος ανθοκομίας και επικεφαλής της 12Gods και έχει ένα μεγάλο πάθος, την ελληνική φύση. Εξερευνά όλες τις όψεις των φυτών: τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά τους, τα ευεργετικά οφέλη τους για τον οργανισμό μας, τις δυνατότητες χρήσης στο σύγχρονο πλέον τρόπο ζωής αλλά και μέσα στα βάθη της ιστορίας, ξεκινώντας από τους μύθους και τους συμβολισμούς μέχρι και το τι κρυβόταν πίσω από αυτούς.

Με στόχο τα ελληνικά βότανα Οι πρώτοι Ιατροί και Βοτανολόγοι θέλοντας να προσδώσουν το θεϊκό στοιχείο στις ιδιότητες των βοτάνων, συχνά έδιναν ονόματα από τους Θεούς του Ολύμπου. Η 12Gods θέλοντας να τιμήσει αυτό το πολιτισμικό αποτέλεσμα δίνει τα ονόματα των Θεών σε κάθε προϊόν που δημιουργεί και φιλοδοξεί να βάλει το φυσικό πλούτο των ελληνικών βοτάνων και πάλι στη σύγχρονη διατροφή και να επαναφέρει την πίστη στην μαγεία και τη ευεργετικότητά τους.

Προσανατολισμένοι πάντα με βάση τις ιδιότητες από τις συνέργειες των συστατικών των φυτών, στόχος του συνδυασμού των βοτάνων σε κάθε χαρμάνι είναι σε ένα μόνο ρόφημα να λαμβάνει κανείς ωφέλιμα για την υγεία και το ευ ζην συστατικά. Για τους Αρχαίους Έλληνες άλλωστε, το ευ ζην αποτελούσε το ύψιστο αγαθό και μεταφραζόταν ως η τέχνη του να ζει κανείς καλά (ευδαιμονία) ενώ προϋπέθετε την επίτευξη της σωματικής και ψυχικής υγείας του ανθρώπου και οδηγούσε στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής του σε όλους τους τομείς, φτάνοντάς τον στην κατάσταση της ευτυχίας.

Οι τέσσερις κωδικοί είναι: ●Μίνθη (μέντα, ίξος, μολοχάνθη και μάραθος) Δροσερό και γλυκό ταυτόχρονα, ένα ρόφημα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά που τονώνει και συμβάλλει στην ενίσχυση του νευρικού συστήματος. ●Αφροδίτη (ιβίσκος, φασκόμηλο, λουϊζα, κακουλέ) Ρόφημα με έντονη -όξινη και ελαφρώς πικρή- γεύση, που βοηθά στον έλεγχο του μεταβολισμού και του βάρους. ●Ζευς (τσάι Ολύμπου, ευκάλυπτος, χαμομήλι, θυμάρι, τσουκνίδα), ένα δυνατό ρόφημα με πλούσια γεύση που στόχο έχει να θωρακίσει τον οργανισμό και να θωρακίσει την άμυνά του.
●Έρωντας (δίκταμο, τριβόλι, τσουκνίδα, μέντα, γλυκάνισος, τζίνγκο μπιλόμπα, μαϊντανός)_ Ήπιο ρόφημα, με επίγευση από πράσινες νότες- ένα αντιοξειδωτικό ελιξήριο που παραδοσιακά χρησιμοπούνταν ως αφροδισιακό.

Καινοτομία & Έρευνα Το ιδανικό κλίμα της Ελλάδας δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες ώστε οι καλλιέργειες ΑΦΦ να έχουν μεγάλη βιολογική αξία και να θεωρούνται κορυφαίες παγκοσμίως. Ωστόσο, υφίσταται μεγάλη απόσταση της επιστημονικής έρευνας από την παραγωγή ως τη βιομηχανική επεξεργασία και τυποποίηση κάτι που μας οδήγησε μέσα από μοναδικές συνεργασίες με το «Επιστημονικό Πάρκο Πατρών Α.Ε.» και του Κόμβου Καινοτομίας Aroma Innovation Hub στο πρώτο βήμα της αξιοποίησης των αρωματικών φυτών μέσα από 4 διαφορετικά ροφήματα σε κάψουλες συμβατές με Nespresso μηχανές.
Τόσο η κάψουλα, όσο και η βιομηχανική μηχανή που την παράγει αλλά και τα 4 χαρμάνια-συνταγές ροφημάτων είναι εξ ολοκλήρου βασισμένα σε δική μας μελέτη, έρευνα και ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα: ●Ανακυκλώσιμες, αεροστεγώς κλεισμένες κάψουλες σε περιβάλλον αζώτου, το οποίο μεγιστοποιεί την διάρκεια ζωής του προϊόντος στο ράφι, διατηρεί αναλλοίωτη τη γεύση, το χρώμα και το άρωμα των βοτάνων και ταυτόχρονα εμποδίζει την δημιουργία μικροοργανισμών. Χωρίς συντηρητικά. ●Εσωτερικό φίλτρο (Pharma grade) που εγγυάται το ποιοτικό αποτέλεσμα καθώς εμποδίζει τη διαφυγή υπολειμμάτων στο φλυτζάνι και φιλτράρει το τελικό προϊόν. ●Εσωτερικός στροβιλισμός του νερού ώστε να εξάγονται όλα τα ποιοτικά στοιχεία των βοτάνων στο έπακρο, όπως οι φυσικές χρωστικές, η γεύση και το άρωμά τους.
●Απλό και λειτουργικό στην χρήση, καθώς παρέχει την δυνατότητα στο σύγχρονο καταναλωτή να έχει σε ελάχιστο χρόνο, με ταχύτητα και ασφάλεια, την παρασκευή του ροφήματος βοτάνων, που μέχρι σήμερα απαιτούσε χρόνο και ειδική ¨τελετουργία¨ για αντίστοιχο αποτέλεσμα.
●Οικολογικό καθώς αξιοποιεί πλήρως ανακυκλώσιμη κάψουλα

Η υλοποίηση Για τις πρώτες ύλες μας, η σύνδεση μέσα από το Πανεπιστήμιο, με τους παραγωγούς που καλλιεργούν με σύγχρονες μεθόδους βιολογικής γεωργίας, μας κάνει να βλέπουμε το προϊόν μας ως μια αλυσίδα, από τον σπόρο του παραγωγού μέχρι την εκκένωση της κάψουλας βοτάνων στο φλιτζάνι ροφήματος. Η παραγωγή των προϊόντων γίνεται σε δικό μας ανακαινισμένο χώρο παραγωγής, σε σημείο επιλεγμένο προσεχτικά ως προς τη διανομή του προϊόντος, σύμφωνα με τα πρότυπα ISO22000 και HACCP, εφαρμόζοντας ένα Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας που ικανοποιεί τις απαιτήσεις για UNI EN ISO 9001-2015 Certificate no. SQ143729 of 17/05/2002 (certifying body CSI) και ένα σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων που ικανοποιεί τις απαιτήσεις για UNI EN ISO 22000:2005 Certificate no. FSM100009 of 16/01/2015 (certifying body CSI).

Δημόσια έγγραφα

    Δεν έχουν καταχωρηθεί έγγραφα

    Νέα - Ανακοινώσεις

    Δεν έχουν καταχωρηθεί ακόμα νέα για την επιχείρηση