ΘΕΑ

Περιεχόμενα

Οι γυναικείες start-ups από τη Θερμοκοιτίδα Θ.Ε.Α. και το πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης του Ε.Β.Ε.Α. χαράσσουν τον δρόμο στην Ευρώπη

Δημοσιεύτηκε στις 2 Ιουνίου, 2022

Δύο νεοφυείς επιχειρήσεις που υποστηρίζονται από τη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας-ΘΕΑ του ΕΒΕΑ, σε συνεργασία με το ΕΕΔΕΓΕ, και το πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης (acceleration program) του ΕΒΕΑ, στο πλαίσιο του έργου Project Gazelle, επελέγησαν να παρουσιαστούν ως βέλτιστη πρακτική από την Ευρώπη σε διαδικτυακή εκδήλωση υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γυναικών των Ευρωεπιμελητηρίων και σε συνεργασία με την πρωτοβουλία του Unioncamere Women 2027.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ­προσφέρει στις γυναίκες επιχειρηματίες την ευκαιρία να συζητήσουν και να βρουν πιθανές λύσεις σε κοινά προβλήματα. Η συζήτηση έλαβε υπόψη τον αντίκτυπο της κρίσης στην επιχειρηματική κοινότητα από τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και έθεσε τον προβληματισμό σχετικά με το τι μπορούν να κάνουν οι επιχειρηματίες στην παρούσα κατάσταση.

Η εκδήλωση δομήθηκε σε 4 θεματικές ενότητες εστιάζοντας στην ανάγκη προσαρμογής των γυναικείων επιχειρήσεων σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον: οικονομική μετάβαση, ψηφιακή μετάβαση, πράσινη μετάβαση και κοινωνική μετάβαση.

Για κάθε θεματική ενότητα διάρκειας μιάμισης ώρας, παρουσιάστηκαν 2 βέλτιστες πρακτικές γυναικών επιχειρηματιών, οι οποίες και παρουσίασαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και ποιες μεθόδους έχουν αναλάβει προς αντιμετώπιση τους.

Η ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμό της Martha Schultz, Προέδρου του Δικτύου των Γυναικών των Ευρωεπιμελητηρίων και της Martina Dlabajova, Μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συνιδρύτρια της εταιρείας SME Intergroup, ενώ το κλείσιμο πραγματοποιήθηκε από την Sanja Popovic Pantic, Πρόεδρο της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Enterprise και την Dana Adriana Puia Morel, Policy Officer, SME Policy coordination, DG GROW της Ευρωπαϊκή Επιτροπής.

Οι δύο βέλτιστες πρακτικές που επιλέχθηκαν από την Ευρώπη να παρουσιαστούν στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας Ψηφιακή μετάβαση ήταν η Omgyno και η Projectparenting. Ειδικότερα, η Omgyno είναι μια νεοφυής καινοτόμα επιχείρηση που απευθύνεται από γυναίκες σε γυναίκες και προσφέρει υπηρεσίες τηλεϊατρικής με γυναικολόγους, home test για γυναικολογικές εξετάσεις, καθώς, επίσης, και προϊόντα για τη σεξουαλική υγεία. Ενώ, η Project Parenting (projectparenting.gr) είναι η 1η ολιστική e-learning Συνδρομητική Πλατφόρμα για Γονείς στην Ελλάδα. Αποτελεί μεγάλη τιμή και αναγνώριση του σημαντικού έργου της Θερμοκοιτίδας ΘΕΑ και του προγράμματος επιτάχυνσης Project Gazelle του ΕΒΕΑ, όπου σε συνεργασία με το ΕΕΔΕΓΕ, μετά από πρόσκληση και αξιολόγηση γυναικείων start ups, τις εκπαιδεύουν στο επιχειρείν.

Η κα Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ και Α’ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ, δήλωσε: «Στη σημερινή εποχή η ψηφιακή μετάβαση είναι πιο σημαντική όσο ποτέ άλλοτε. Αισθανόμαστε περήφανοι που οι γυναικείες μας start ups δείχνουν τον δρόμο για την νέα ψηφιακή εποχή στην Ευρώπη».